Selecteer een pagina
Yields2 ServingsCategory

Een bijzonder recept voor kabeljauw filet met een haverkorst geserveerd met asperges.

Receptcode: IN0005

 

Ingrediënten

 500 g Witte Aspergesvers
 220 g Kabeljauwfilet
 Olie
 Zout
 Peper
 2 dashes Havervlokken Grof GlutenvrijBauckhof | RF0521
 2 dashes Mais PaneermeelBauckhof | RF0304
 2 sticks Grove MosterdByodo | RF1353
 4 dashes Boterzacht
 Bieslookvers

 

Bereiding

1

Schil de asperges en snijdt de onderste 2 cm af. Snijdt de asperges in stukjes van circa 4 cm lang.

2

Leg de kabeljauwfilet in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3

Verroer de haver, het paneermeel en 2 eetlepels zachte boter met elkaar.

4

Bestrijk de vis met mosterd en verdeel het haverpaneermeel gelijkmatig over de vis.

5

Bak de vis 25 minuten in de oven op 180°. Laat ondertussen de asperges 10 - 15 minuten koken in gezouten water.

6

Doe de 2 eetlepels boter in een pan. Giet de asperges af en bak kort in de pan.

7

Snijdt de bieslook in kleine stukjes en strooi over de asperges.

8

Dien de vis samen met de asperges op.

Ingredients

 500 g Witte Aspergesvers
 220 g Kabeljauwfilet
 Olie
 Zout
 Peper
 2 dashes Havervlokken Grof GlutenvrijBauckhof | RF0521
 2 dashes Mais PaneermeelBauckhof | RF0304
 2 sticks Grove MosterdByodo | RF1353
 4 dashes Boterzacht
 Bieslookvers

Directions

1

Schil de asperges en snijdt de onderste 2 cm af. Snijdt de asperges in stukjes van circa 4 cm lang.

2

Leg de kabeljauwfilet in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi met zout en peper.

3

Verroer de haver, het paneermeel en 2 eetlepels zachte boter met elkaar.

4

Bestrijk de vis met mosterd en verdeel het haverpaneermeel gelijkmatig over de vis.

5

Bak de vis 25 minuten in de oven op 180°. Laat ondertussen de asperges 10 - 15 minuten koken in gezouten water.

6

Doe de 2 eetlepels boter in een pan. Giet de asperges af en bak kort in de pan.

7

Snijdt de bieslook in kleine stukjes en strooi over de asperges.

8

Dien de vis samen met de asperges op.

Recept: Kabeljauw met Haverkorst en Asperges