Selecteer een pagina
Goed voor2 portiesCategorie,

Zwarte knoflook is uitermate geschikt voor het verfijnen van risotto. Met dit recept maak je een heerlijke verfijnde risotto met zwarte knoflook en groene asperges.

Receptcode: IN0015

 

Ingrediënten

 1 Ui
 1 blokje Groente BouillonNatura | RF1304
 4 eetlepels OlijfolieLaSelva | RF1296
 4 teentjes Zwarte KnoflookFloky | RF1495 / RF1896
 Zout
 Peper
 100 g Doperwtenvers / diepvries
 12 Groene Aspergetips
 200 g Carnaroli RijstLaSelva | RF1300
 50 g Roomboter

 

Bestel bij RealFlavors

Bereiding

1

Hak de ui fijn. Los het bouillonblokje op in 300 ml water.

2

Doe de olijfolie in de pan en voeg de ui en zwarte knoflook toe. Breng op smaak met wat zout en peper en fruit 2 minuten op hoog vuur.

3

Voeg de doperwten, groene aspergetips en rijst toe en meng goed door elkaar.

4

Voeg in 3 keer de bouillon toe. Steeds als de bouillon is opgenomen voeg je meer bouillon toe. Het eindresultaat moet lekker romig zijn, dus zorg ervoor dat de risotto niet uitdroogt.

5

Voeg de boter toe en roer goed door elkaar.

Ingredients

 1 Ui
 1 blokje Groente BouillonNatura | RF1304
 4 eetlepels OlijfolieLaSelva | RF1296
 4 teentjes Zwarte KnoflookFloky | RF1495 / RF1896
 Zout
 Peper
 100 g Doperwtenvers / diepvries
 12 Groene Aspergetips
 200 g Carnaroli RijstLaSelva | RF1300
 50 g Roomboter

Directions

1

Hak de ui fijn. Los het bouillonblokje op in 300 ml water.

2

Doe de olijfolie in de pan en voeg de ui en zwarte knoflook toe. Breng op smaak met wat zout en peper en fruit 2 minuten op hoog vuur.

3

Voeg de doperwten, groene aspergetips en rijst toe en meng goed door elkaar.

4

Voeg in 3 keer de bouillon toe. Steeds als de bouillon is opgenomen voeg je meer bouillon toe. Het eindresultaat moet lekker romig zijn, dus zorg ervoor dat de risotto niet uitdroogt.

5

Voeg de boter toe en roer goed door elkaar.

Recept: Risotto met Groene Aspergetips en Zwarte Knoflook