Selecteer een pagina
Goed voor4 portiesCategorie,

Recept voor fonio met tonijn. Een heerlijk fris en licht fonio gerecht.

Receptcode: IN0012

 

Ingrediënten

 150 g FonioTiny PowerSeeds | RF1560
 Extra Vierge OlijfolieNaturata | RF1285
 300 ml Waterwarm
 2 Rode Puntpaprika's
 1 Rode Ui
 200 g Tuinerwtendiepvries
 160 g Tonijnmet olie
 100 g KappertjesLaSelva | RF0640

 

Bereiding

1

Doe de fonio samen met een beetje olie in een pan. Bak voor 2 minuten.

2

Voeg heet water toe. Kook en roer voor max 1 minuut tot het water is geabsorbeerd.

3

Snijd de steelaanzet van de puntpaprika’s, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes.

4

Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 2 minuten staan en giet af.

5

Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 eetlepels van de olie op. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang 1 eetlepel van de azijn op.

6

Meng alle ingrediënten goed met elkaar. Garneer eventueel met fijngesneden verse peterselie.

Ingredients

 150 g FonioTiny PowerSeeds | RF1560
 Extra Vierge OlijfolieNaturata | RF1285
 300 ml Waterwarm
 2 Rode Puntpaprika's
 1 Rode Ui
 200 g Tuinerwtendiepvries
 160 g Tonijnmet olie
 100 g KappertjesLaSelva | RF0640

Directions

1

Doe de fonio samen met een beetje olie in een pan. Bak voor 2 minuten.

2

Voeg heet water toe. Kook en roer voor max 1 minuut tot het water is geabsorbeerd.

3

Snijd de steelaanzet van de puntpaprika’s, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes.

4

Doe de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 2 minuten staan en giet af.

5

Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 eetlepels van de olie op. Laat ook de kappertjes uitlekken en vang 1 eetlepel van de azijn op.

6

Meng alle ingrediënten goed met elkaar. Garneer eventueel met fijngesneden verse peterselie.

Recept: Tonijn Fonio